Savjeti za njegu cvijeća nakon dostave od cvjetnog studija Kod neviste

Savjeti za njegu cvijeća nakon dostave od cvjetnog studija Kod neviste

Dobrodošli na naš blog posvećen ljepoti i njezi cvijeća! Nakon što dobijete prekrasan buket iz našeg cvjetnog studija Kod neviste, važno je znati kako ga pravilno njegovati kako bi ostao svjež i lijep što duže.

U ovoj blog objavi donosimo nekoliko jednostavnih, ali ključnih savjeta koji će vam pomoći da uživate u cvjetnom aranžmanu što je moguće duže. Krenimo redom!

Kako njegovati buket nakon kupovine?

Vjerujemo da ste upoznati sa situacijom kada kupite prekrasan buket kako bi ukrasili vaš dom, uživate u njemu, ali cvijeće uvene nakon nekoliko dana i morate ga baciti. No to ne mora biti tako. Uz nekoliko jednostavnih trikova vašem cvijeću možete produljiti životni vijek, a sebi uvećati radost. Pronađite ih u nastavku.

Podrezivanje stabljika

Odmah nakon dostave, oštrim škarama odrežite oko centimetar stabljike pod kutom. Ovaj korak pomaže cvjetovima da bolje upiju vodu i produže svoj vijek. 

Uklanjanje listova

Prije nego što stavite cvijeće u vazu, uklonite sve listove koji će biti potopljeni u vodu. To će spriječiti razvoj bakterija i produžiti svježinu cvjetova.

Koristite čistu vazu

Koristite čistu vazu i napunite je svježom vodom. Dodajte cvjetno gnojivo ako je dostupno ili malo šećera kako biste nahranili cvjetove. Ova preporuka vrijedi za sve bukete iz našeg cvjetnog studija u Zagrebu.

Redovito mijenjajte vodu

Da biste održali cvijeće svježim, preporučuje se mijenjati vodu u vazi svaka 2-3 dana. Prilikom zamjene vode, također je dobro ponovno podrezati stabljike. Tako će buketi iz cvjetnog studija Kod neviste trajati dulje.

Izbjegavajte direktnu sunčevu svjetlost

Držite cvijeće dalje od izravne sunčeve svjetlosti i toplinskih izvora poput radijatora. Direktno sunce može uzrokovati da cvjetovi brže venu i izgube boju.

Prskanje cvijeća

Ako je zrak suh, povremeno lagano poprskajte cvijeće vodom iz boce s raspršivačem. To će pomoći u održavanju vlage i svježine cvjetova.

Uklanjanje uvenulih cvjetova

Redovito pregledavajte buket i uklanjajte bilo koje uvenule ili mrtve cvjetove. To će održati aranžman svježim i estetski privlačnim.

Zašto odabrati Cvjetni studio Kod neviste?

Naša premium cvjećarnica se ponosi pružanjem najkvalitetnijih cvjetnih aranžmana i usluga. Svaki buket je pažljivo kreiran s ljubavlju i stručnošću, garantirajući da će vaša iskustva s cvijećem biti nezaboravna. Bez obzira trebate li cvijeće za poseban događaj, kao poklon ili jednostavno za uživanje u vlastitom domu, naš tim je tu da vam pomogne odabrati savršen buket.

Posjetite našu web stranicu kako biste istražili našu ponudu buketa i dodatnih usluga. Ako imate dodatnih pitanja ili želite individualne savjete o njezi cvijeća, slobodno nas kontaktirajte. Podijelite ove korisne savjete s prijateljima kako bi i oni mogli uživati u dugotrajnoj ljepoti svježeg cvijeća.

Natrag na blog